Drs. S.J.M. Koenders

Werkzaam: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Radboudumc

Functie: Verpleegkundig Specialist AGZ

Kort CV:

Sofie Koenders (27 jaar) sinds december 2022 werkzaam als Verpleegkundig Specialist AGZ na het afronden van tweejarige Master Advanced Nursing Practice. Werkzaam voor het specialisme Interne Geneeskunde met expertisegebied infectieziekten.

Ik ben sinds 2014 verbonden aan het Canisius Wilhemina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Waar ik destijds startte als MBO-verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde. Aldaar heb ik mijn verder kunnen ontwikkelen tot seniorverpleegkundige en heb ik in 2019 de bachelor HBO verpleegkunde deeltijd op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) afgrond. In 2019 heb ik de stap gemaakt van de verpleegafdeling naar de polikliniek interne geneeskunde en startte ik met de Master Advanced Nursing Practice (MANP) voor het expertisegebied infectieziekten. Afgelopen december 2021 heb ik deze master succesvol afgerond.

In mijn huidige functie als Verpleegkundig Specialist vervul ik taken voor het antibioticateam en de intraveneuze poliklinische antimicrobiële therapie. Daarnaast vervul ik als zelfstandig behandelaar de poliklinische zorg voor patiënten met onder andere Hepatitis B en C. Ik sta aan het begin van mijn carrière als zelfstandig behandelaar in nauwe samenwerking met de internist-infectiologen. De komende jaren zal ik mijn expertise op het gebied van de zorg voor patiënten met Hepatitis verder ontwikkelen waarbij ik medische- met het verpleegkundig domein combineer in de spreekkamer. Eventuele publicaties op het gebied van hepatitis volgen wellicht in de toekomst.  

Alle deelnemers van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Dr. A.S.M. Dofferhoff
Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en Radboudumc

Internist-infectioloog

Drs. S.J.M Koenders
Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Verpleegkundig Specialist AGZ (MSc), expertisegebied infectieziekten