Handige sites

 

Hepatitis A

 

Hepatitis B

 

Hepatitis C

 

Hepatitis D

 

Hepatitis E

 

 

Overig

 

 

 

 

 

 • Huidige hepatitis centra. De zorg voor patiënten met virale hepatitis is in Nederland gecentraliseerd in meerdere gespecialiseerde centra. Hier vindt u een overzicht van alle huidige hepatitis centra in Nederland.

 

 • E-learnings
  • Hepatitisinfo e-learnings. Dit zijn geaccrediteerde e-learning modules ontwikkeld door de Stichting Hepatitis Informatie in samenwerking met verpleegkundigen, MDL-artsen en infectiologen. De modules zijn bedoeld voor verschillende beroepsgroepen binnen de gezondheidszorg, zoals verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten werkzaam binnen ziekenhuizen, GGD-en, penitentiaire inrichtingen en bedrijfsgeneeskundige diensten. Ook zijn modules ontwikkeld voor huisartsen en GGD-artsen.
  • BIBHEP Kaart voor huisartsen. Deze kaart bevat een overzichtelijk schema voor case finding en verwijzing van chronische hepatitis B en C.
  • LCI Stappenplannen & Quizzen. De Verpleegkundige Stappenplannen Infectieziektebestrijding zijn een aanvulling op de LCI-richtlijnen en geven een gestructureerd overzicht van het handelen van een afdeling Infectieziektebestrijding bij een melding van een specifiek ziektegeval. Het is een hulpmiddel om de bestrijding te stroomlijnen en wordt opgesteld door het LOVI. De quizzen zijn bedoeld als laagdrempelige e-learning om uw kennis van de richtlijnen op te frissen.
  • GGZ E-Academy. Een e-learning module ontwikkeld voor medewerkers in GGZ-instellingen die in de dagelijkse praktijk werken met cliënten met een verhoogd risico op infectieziekten door middelengebruik of verslaving.
  • Hepatitis tool. Met behulp van deze tool kun je per GGD-regio inzicht krijgen in het aantal geregistreerde migranten met hepatitis B of C.